Szilikon, az életem megrontója

Megkeresett egy hölgy itt a blogon, hogy szeretne szappant az általa kiválasztott formában. Pár nap múlva megérkeztek a szilikon formák. A kérés szerint körömvirágos illat nélkül. Ekkor még csak a szokásos ellenérzet a szilikonnal szemben. Azért hajtott a kíváncsiság, gyorsan elmostam a formákat kiszárítottam, mármint a mosogatógép, és öntöttem. Kettőt kikentem szilikonzsírral, egyet nem. Jelentősége csak annyi volt, hogy mivel a formák nagyon részletgazdagok, eltömítette a hajszálnyi vájatokat a szilikonzsír, azok ugye nem rajzolódtak ki a szappanon, de a többi se nagyon. Illetve nem akart kijönni a formából, mélyhűtő, ablakpárkány, nejlonzacsi, és semmi. Elmosódott minták. Ez így ment majd 3 hétig. Hétfőn beszéltünk a megrendelővel, őszintén bevallottam, hogy nem boldogulok a formával, nem tökéletes a szappan, így nem adom oda, esetleg szóba jöhetne-e más alak a szappanoknak. Nagyon kedves volt, kiválasztottuk hogy milyen legyen. Közben már a legújabb kreációm benn csücsült a szilikonban. Úgy voltam vele ha ez sem sikerül, megtaposom!-de vicc nélkül! Másnap hajnali 5-kor ballagtam a szappanokat kivenni, éééés kipattantak! maguktól! Kivertem az ágyból a fiúkat, azonnal ájuljanak el a nagyszerűségemtől, meg a csodás szappanomtól. Kicsi fiam megjegyezte, úgy látja súlyosbodik a betegségem, szerinte orvosra van szükségem.
Reggel 7-kor már mindenkit felhívtam, üzeneteket küldtem, annyira örültem, el se hiszitek. Több kiló elrontott szappan után végre megvan!!! Én belebetegedtem volna ha nem sikerül, és már-már feladtam. De meglett, és remélem a megrendelőmnek, és akiknek szánja is tetszeni fog.

8 megjegyzés ehhez: "Szilikon, az életem megrontója"

 1. Nagyon kedvesek lettek! Biztos, hogy barmilyen kad peremen jol fog mutatni... amig el nem fogy :)

  Remélem életben még inkább tetszeni fog. És kipróbáltam, jól mutat a kád peremén.

  Névtelen :

  Minden nap megnézem őket!Annyira gyönyörűek,igazi mestermunka!
  Bikaszem

  Bikaszem,
  köszönöm szépen!

  Névtelen :

  Hú. mi rettentő tündér-lázban égünk! Nem tudnál nekem segíteni ilyen formát szerezni, vagy hasonlót?
  Palhir
  (februar1kisnyul@gmail.com)

  Palhír, valahonnan Hong Kongból a neten lett rendelve, ha jól tudom. Ennél többet sajna nem tudok róla.

  Kedves Drachenkopfhändler!
  Elárulnád a titkodat,mert én is pontosan így jártam a szilikon kiöntőformáimmal.Kezdő vagyok, ma probáltam másodszor szappant készíteni és már előre félek,hogy megint hiányos lesz a végeredmény.
  A Tieid viszont GYÖNYÖRŰEK!
  Előre is köszönöm:Ági

  j.ági,
  nem tudom milyen titokra gondolsz. Hetekig tarto kiserletezes volt. Nem ismerem se a formádat, se a receptedet, igy ebben a formában nem lenne korrekt ha bármit is mondanek. Erre találtam ki az online oktatást.
  Ha gondolod keress meg.
  Köszönöm: D.

Megjegyzés küldése