Egy Link

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9202605&la=106326455
Kedden kaptam mailban. Olvassátok végig, pár perc csak. Aztán kinek-kinek a saját mentalitása vérmérséklete szerint...

16 megjegyzés ehhez: "Egy Link"

  1. Nezz be hozzäm, vär egy aprocska meglepi..:)

    Szerintem körülbelül ez az (amit a fórum tartalmaz), ami miatt igen szigorú szabályozásoknak leszünk kitéve hamarosan.
    Karácsonyi vásárban volt háziszappan, állítólag gyógyszerész készítette, láthatóan hideg eljárással, minták, minden alapján. Próbáltam beszélgetni az árussal, totálra misztifikálta az egészet, mondtam, nem kell, én is készítek szappant, elmondtam, hogy készülnek nagy vonalakban, erre azt mondta, nem hiszi, mert amikor megkapja a szappanokat, reggel, kirakás előtt, még melegek. Hajmeresztőnek tűnt.

    erről beszélek én is, csak senki nem akarja meghallani. felhívnám a figyelmet Zottjoghurt fölényes ész osztására, lexikális tudására,Hanimun?-mit szólsz hozzá?-és ne hagyjuk ki RosaR-t se, az agyagbányáival, és a téglagyári linkjeivel más oldalán.
    A többiről meg majd talán egy újabb bejegyzésben.

    Névtelen :

    Na de RosaR azért Vikit elgondolkodtatta, hogy mi lenne ha... :)

    De egyébként borzasztó, imádkozhatunk, hogy ne kerüljön a kezük ügyébe lúg! :)
    Zeldácska

    Zeldácska, nem csak Vikit, engem is, és még jó néhány hozzám hasonlóan gondolkodót is. Most is csak azt tudom mondani,-és remélem most már úgy értelmezed, ahogy szánom- hogy aki a téglának, vagy fazekaskodásra bányászott agyagot szappanként, pakolásként magára keni, az kenje. De jó vastagon!!! És addig csak magára, amíg nem tud valahonnan megbízható laboratóriumi vizsgálati eredményeket felmutatni!

    ;)(*****)(y) Ez valahogy leforditva...5*-os välasz egy kacsintässal mellekelve! Ezt a virtuälis nyelvet meg nagyon tanulnom kell:)))

    Judit, köszönöm.Remélem gyorsan megtanulod, és mehetek hozzád tanfolyamra.

    Zseniálisak...
    Volt egy oldal, ahol vízben oldott lúgot lehetett rendelni, postán. Azt hiszem, ez a szolgáltatás már megszűnt, én mondjuk megkérdeztem, nem félti-e a postást.
    De kár, mert csak azt látom ki az egészből, hogy azok szenvednek majd hátrányt egyszer, akik rendesen készítik a sajátjaikat.

    Andi,én konkrétan tudom ki árult oldott lúgot postán, az aki többek közt az én sószappanomat is árulta egy olyan hazug marketinges dumával, hogy az vérlázító!akkor is én voltam az egyetlen,aki felháborodottan szóvá tette. Majd egy névtelen akárki, még perrel is megfenyegetett, amitől őszinte sajnálatomra elállt.
    Az igazi hátrányt meg azok szenvedik akik az ilyeneknek bedőlnek.

    Névtelen :

    Oké. :)
    Bevallom ez akkor nekem is fura volt, hogy ha ennyire egyszerű lenne, akkor miért nem talált rá eddig erre senki sem.

    De maradok én is a kozmetikai célra szánt agyagoknál, mert ismertek és kipróbáltak.

    Durva ez a lúg rendeléses sztori. Én vegyészeti szakközépiskolában tanultam két évet (technikusi végzettségem van) és szinte havonta tartottak munkavédelmi oktatást, hogy folyamatosan észben legyenek az ismeretek, mert folyamatosan savakkal-lúgokkal, meg egyéb más (helytelenül kezelve) veszélyes anyaggal, egyszerűen hihetetlen, hogy lehet valaki ennyire felelőtlen. Nekem bevallom az is meglepő volt, hogy az Azúrba besétálva gyakorlatilag kérdés nélkül kiadták a NaOH-t. Olyannyira, hogy én első vásárlás előtt felhívtam őket, és megkérdeztem, hogy kell-e végzettséget igazolnom NaOH vásárlás előtt.

    Bár ha ezt kötnék, akkor meg a normális kézműveseket is ellehetetlenítik, szóval nehéz kérdés ez.

    Zeldácska

    Zeldácska, ehhez képest a múlt héten még Te is a bányából akártál agyagot venni, hiába írtam többször is hogy ne, mert..., és még nekem is ugrottál, hogy kezdő létedre honnan kéne ezt neked tudnod. De legalább hagytad magad meggyőzni.
    Előbb-utóbb majd kötik, mert a sok lelkiismeretlen pénzéhes kókler majd kikényszeríti.

    Névtelen :

    Meg sem fordult volna a fejemben alternatívaként, amikor Viki leírta, hogy hát ő el is hinné és ki is próbálná, de hol vannak pl. agyagbányák Mo.-n. Én úgy voltam vele, hogy ha ő meg merné szavazni a bizalmat (fura volt), akkor most én miért (mire föl) mondanám, hogy de ne... Akkor is ha látom, hogy a különböző kozmetikai agyagoknak más-más hatásuk van.

    Lehet, hogy Viki viccnek szánta és én vettem komolyan, de akkor egy kissé ezzel félrevitt és ezért nem értettem, azt, hogy miért baj az, hogy ha őt is érdekli addig én néhány belinkelt dolognak utánakérdeztem és leírtam. :) Azt, hogy a színfalak mögött pro és kontra milyen beszélgetések voltak a témában köztetek, azt meg én nem tudom, én csak abból tudtam ítélni amit leírt Viki. Az egyik tapasztalt szappankészítő megszavazta volna a bizalmat a másik nem, most akkor erre mit mondjak? Ezen akadtam ki, mert ha elzárkóztok és én tovább erősködöm, akkor megértem, de itt finoman szólva nem volt egyszerű a helyzet.

    Zeldácska

    Kedves Zeldäcska!
    Ebben a blogban nem az en posztom lenne most välaszolni...de megteszem! Ez az agyagos historia,most komolyan de nevetseges.Beteved egy sok munkäval felepitett szappanos oldalra egy agyagozo(...remelem az!)es 1-2 olvasonak totäl ätmossa az agyät.Viki välasza egy nagyon diszkret reakcio volt...de ha jobban figyeltel volna a sorok között,ami nem volt szavakba foglalva...azt sokan megertettük! Itt csak azt akarom mondani, hogy a kulisszäk mögött nincsenek beszelgetesek mert szinte nem is ismerjük egymäst! A dolog egyszeüen arrol szol,hogy egy hullämhosszon vagy-e egy szappanossal v.nem. Ha most sikerült erthetöen ez leirnom neked es tenyleg szuper szappanokat szeretnel majd egyszer kesziteni...akkor kerlek olyan embertöl fogadj el tanäcsot aki tud is adni! A "brillirozäshoz" meg annyit...Rosa lehet eltevesztette az oldalt...talän mäshol nagyobb sikere lett volna...:)
    Bocsi Dömbi! Ha gondolod törlöd a hozzäszoläsom es a többit is!De most mär jo lenne ha vegre az "izgalmas szappanozäsrol"beszelhetnenk ismet:)))

    Judit, nagyon köszönöm.

    Névtelen :

    Oké, akkor én értettem félre őt.
    Zeldácska

    Valóban, igazad van, az igazi hátrányt azok szenvedik, akik bedőlnek. De azt hiszem, vagy azt hittem, a zsinórmértéket mindenki magának állítja fel. Vagyis olyan részletkérdésekben, mint használunk-e pálmaolajat, vagy nem, lehet különbözni, olyanokban, hogy tiszta anyagot használunk-e, nem.
    Azok az emberek, akik veszik a fáradságot, és felkeresnek blogokat, olvasnak, időt szánnak egy annyira pici dologra az életükben,mint egy szappan, talán vannak annyira tudatosak, hogy megnézik az összetevőket. Másként elég leugrani a sarki szupermarketbe... szuper ez az olasz fagyis szappan. Harapnék belőle:)

Megjegyzés küldése