• Imagen 1 MOZAIK SZAPPAN
    Száraz, érzékeny bőrűeknek szántam ezt a szappant. A pálma, kókusz, ricinus, repceolajok mellett sok a jojobaolaj, és a sheavaj...

Boldog Szülinapot!

Kedves Dömbi!
 Már vagy 5 hónapja hogy személyesen megtanítottál a tanfolyamon fondantot készíteni.
Azóta sajnos nem volt időm sütögetni,de most erre a nagy alkalomra,-hogy újraszülettél-szeretnélek meglepni ezzel a vén bakanccsal.Az egerek ötletét- gondolom rájöttél,hogy -Tőled loptam.:)
Isten éltessen sokáig!
Szeretettel és barátsággal:Kinga

JÁTÉKOS február vége

Sokan kértétek, hogy legyen nálam is játék. Hát legyen!
Az elmúlt 1 évben nem voltam túl aktív, elismerem, na de majd most! Barátaim szerint az 1 éves szülinapot kötelező megünnepelni.
Február 25-én lesz 1 éve, hogy konzerváltam magam a környezetem számára. (nem ám, csak nem kellettem se az ördögnek, se a kaszásnak, ezért itt hagytak)

Ehhez a bejegyzéshez kommentelők közt kerül sorsolásra 3 db. szappan, ebből.
Február 28-án éjfélig lehet kommentelni. Február 29-én lesz a sorsolás.
A nyerteseket itt fogom értesíteni, és postán küldöm az ajándékot.

JÁTÉK INDUL!!!

Levél egy tanítványtól TAVASZVÁRÓ ONLINE OKTATÁS-SOROZAT

Kedves Olvasók!
Szeretnék nektek megmutatni egy kedves levelet,amit egy tanítványomtól kaptam,természetesen az Ő beleegyezésével.Nagyon jól esik olvasni ezeket a sorokat,és főleg azt szeretem látni,hogy sok igényes van köztük-köztetek.Mert ugye a szappanfőzés nem csak az olajok összeborogatásából áll.


Kedves Dömbi!
Nagyon köszönöm kedves segítségedet a szappantanítás terén.Szeretném ,ha közzétennéd a blogodban  az első közös munkák eredményét.
Igazán nagyszerű segítséget nyújtottál nekem,mint kezdő szappankészítőnek.Te ugyan erre most azt mondod,hogy nem is vagyok kezdő,mert már legalább 3 szappant készítettem egyedül.De én jól tudom,hogy nagyon botladozom még e kreatívkodás terén.
Jó volt hallgatni, ahogy elmondtad a buktatókat,és azokat az apró trükköket amire azért érdemes odafigyelni,hogy igazán jó minőségű szappant tudjak készíteni.
Szeretnék igazán jó minőségű és szép szappanokat készíteni,mert valószínű ez lesz a kiegészítő kereseti forrásom.
Amikor felvágtam a szappant,azt mondtad elég jó.Ahogy ismerlek ez azt jelenti,hogy még van hova fejlődnöm.Tudom,tudom a szappanfelvágás sem egy egyszerű dolog,annak is van számtalan trükkje,de azt hittem ez legalább fog menni egyedül.Tévedtem.Ha előbb elmondod a fortélyát ,talán most nem lenne kicsit maszatos,kicsit ék alakú.
Remélem jó tanítványod voltam!
Szeretnék még tanulni tőled,nagyon érdekel a szappanszobrászat is.


Köszönettel:Ági

HURRÁ!!! ONLINE OKTATÁS-SOROZAT DÖMBIVEL

Sajnos nehezen hagyom el városomat,de az internet segítségével legyőztem a távolságot.

Kicsit nehezen sikerült időpontot egyeztetni Dömbivel,mivel már sokan vagyunk online tanulni vágyók.
Tűkön ültem mire elérkezett az én oktatási napom.
A tortadíszítő tanfolyamra jelentkeztem.Nagyon szeretek sütögetni a családomnak(a sütés alapjaival rendelkezem,mert ez ugye feltétel volt a jelentkezésnél),de a tortáim szépsége hagyott némi kívánnivalót maga után.Hiába nézegettem én a youtubot,és egyéb videós oldalakat,sehogy sem akart a marcipán,ill fondant masszám sikerülni.Vagy túl lágy lett,vagy törött a massza,vagy az íze nem volt olyan,mint amit szeretnék.
Az első tanfolyamon ,mivel az alapokkal már rendelkeztem,rögtön nekiálltunk és meggyúrtuk a fondant masszát,megszíneztük.megízesítettük.Természetesen előtte körbe kellet vezetnem a konyhán hogy rend és tisztaság van-e.Ennek is elmondta a miértjét.Még ugyanezen a napon elárulta pontosan a titkát a formára alakított torta piskótájának.Megbeszéltük a formát,méreteket.Másnap megsütöttem egyedül a piskótát,és vártam az oktatás időpontját.Csodálatos,egyszerű krémreceptet is kaptam,ami a formatortához kell.
A torta faragásához is online kaptam segítséget,enélkül nem is tudtam volna megcsinálni szimmetrikusra.Kamerán keresztül irányított,merre,hol faragjak még.Közben persze veszekedett velem,hogy a levágott darabokat ne egyem meg,mert hátha még kell,illetve erre is adott tanácsot,hogy a jó cukrász mit tesz ezekkel a darabkákkal.
Megtanított aládolgozni a fondantnak,hogy a végén ne úgy nézzen ki a tortám,mintha narancsbőrös lenne.Persze árgus szemekkel figyelte minden mozdulatomat.Kicsit sem izgultam,hatalmasakat nevettünk,jókat beszélgettünk közben másról is.Nem is gondoltam volna,hogy ennyire jártas a főzésen,a szappanon és a sütésen kívül más témában is.
A tortának akkora sikere volt,hogy sajnálták felvágni.

Azóta több megrendelésem is érkezett,így a tanfolyamból szépen tudok profitálni.
Köszönöm Dömbi!HÁLELUJA 
Jolán (Kaposvár)