• Imagen 1 MOZAIK SZAPPAN
    Száraz, érzékeny bőrűeknek szántam ezt a szappant. A pálma, kókusz, ricinus, repceolajok mellett sok a jojobaolaj, és a sheavaj...

Lótusz

Bélyegző

Nem igazi bélyegző, de kiválóan működik. A frissen felvágott szappanban szép lenyomatot  hagy.

Disznószappan az Alattunkfraunak

Hát kérem az úgy volt, hogy az Alattunkfrau megneszelte, hogy szappant gyártok. Megkért hogy csináljak Neki, de disznózsír legyen benne, mert valahol azt olvasta, hogy régen azok a szappanok milyen jók voltak. Ja!-és legyen benne valami szép rózsaszín is.

Beton szappan

Ami a formába sem akart belemenni, hát még kijönni.
Közvetlenül öntés előtt adtam hozzá a levendula illóolajat, amitől 1 másodpercen belül betonná változott. Gyakorlatilag kanállal tömködtem a csőbe. Nem voltam ideges! Ááááááááááááááá...


Másnap vettem volna ki a formából, ha tudtam volna. 40 perces kínlódás után el vágtuk a formát, és na úgy, nagy nehezen sikerült. Viszont megérte a kínlódást. Kiváló minőségű szappan lett vörös agyaggal, és kaolinnal.Majd kap még a Drágám valami szolid díszt is, de arra még nem volt időm.

Szappan pasiknak

Nagyon szép szappan lett. Nekem igazán tetszik.
Kókuszolaj, pálmaolaj, ricinus, repceolaj, olivaolaj, szőlőmagolaj, eukaliptusz illóolaj, szén, és kaolin az összetevői.

http://creativiky.hu/ szappanlogó


Ezzel annyit, de annyit szenvedtem, hogy el se hiszitek, és még mindig se kész nincs, se nem jó!
Többször vízbe akartam folytani, vagy inkább málasztani,de Viki percekig tartó sikítására, rimánkodására megkegyelmeztem neki! De kizárólag azért kapott időszakos kegyelmet, hogy a Viki csöndbe maradjon! Ez nem katicabogár, ez egy túltenyésztett hangya katona, piros ruhában! Ez a dög, a rémálmom! Még mielőtt kész lesz, lehet hogy megtaposom!!! De a Vikinek ezt ne áruljátok el, légyszi!!!

Luca, Dinu

Csalán szappan

Én szedtem hozzá a csalánt! A saját két kezemmel!  2 pár gumikesztyűt  egymásra húzva. Aki még nem próbálta, annak hajrá! Jó kis munka. Aztán szárítottam, amivel tele volt a lakás. A 2 pasim szerint nem normális dolog, hogy az embernek a saját otthonában " rohadtszúrós" szénaboglyákat kell átugrálni heteken keresztül, ráadásul minden tortának, süteménynek kinéző darabra ráfogom, hogy szappan.

Tejszínes kocka

Svájci csokiporból, a Caotinából tettem bele, extrának egy kis sheavajat, és kakaóvajat is.


A tetején a habrózsák kísérlet. Nem felvert massza, sima hidegfolyamat szappan habzsákból kinyomva. Működik a dolog, csak meg kell várni a megfelelő puding állapotot. A habrózsák kontúrjai azért nem elég élesek, mert műanyag kinyomócsövet használtam nem fémet. A fémmel, sokkal szebb lesz.

Mini szappanok, bonbonok


A megszokott alap indiai citromfű macerátummal. Nem tudom miért, de isteni illata van, pedig nincs benne illóolaj. Még a Kémiadoktora barátnőm sem tudja!  Nagyon finom, selymes, dús habzású.

Hópelyhek


Ezek az egyik nagy kedvenceim, még valami díszítést kell rájuk kitalálnom, bár sokaknak így tetszik. Csak így egyszerűen sallang nélkül. Aztán meg néha a kevés több. Vagy valami ilyesmi a mondás.
Hófehér a kaolintól, és szintén érzékeny száraz bőrre való. Persze a mai világban kinek van a testén zsíros bőre?

Lassan karácsony

Muszáj elkezdeni a karácsonyi szappanokat, mert ugye a szappanok érési ideje átlag 4-6 hét. Mire a fa alá kerülnek ajándékként, jó ha már használhatóak is.
Ez egy kísérlet csak 24 karátos ehető arany a díszítése. Gondolom ha meg lehet enni, akkor a bőrön sem okoz majd gondot.

Újból körömvirág

 Az alap megegyezik az előző körömvirágos szappannal, csak kiegészítettem kaolinnal.


Száraz, irritált bőrre kiváló. Ezzel már kisgyerekeket is fürdethetünk nyugodt szívvel. Nem fog allergizálni a tapasztalatok szerint.

Körömvirág szappan


Személy szerint imádom a körömvirágot, mert gyönyörű, gyógyhatása felbecsülhetetlen, és talán az egyetlen virág, ami tűri a lúgot. Nem barnul-feketedik meg a szappanban. Kipróbáltam egy új öntési technikát, viszonylag jól sikerült, annyi a probléma, hogy nem elég kontrasztos, mert nem szineztem a szappant.
Olivaolaj, pálmaolaj, repceolaj, ricinusolaj, kókuszzsír, szőlőmagolaj, indiai citromfű és orbáncfű macerátum, körömvirág az összetevői.

Rózsaszín agyag

Kifejezetten tetszik, szép lett, pedig a formába öntésnél dühöngtem a színe miatt. Ugye az egyébként halvány púderrózsaszíntől az ember elvárja, hogy a szappanmasszába keverve még halványabb pasztellszín kapjon.
Tudjátok milyen színe lett, mikor belekevertem? Mint a bontott téglának. Ronda fakó halvány narancsbarna, nem is tudom! Megbarátkoztam vele, de nem ilyet akartam. Halvány pasztellrózsaszín volt a cél.

Lana szappan

Még sosem adtam nevet a szappanjaimnak, de ennek kivételesen igen.


Lett egy új unokám. Illangó, 3450 gramm, és 50 centi. Tündéri baba. Az Illangóból lett a Lana.
A zöld, csalánnal készült, az elválasztó sötét csík pedig Holt-tengeri iszap.